lördag 9 juni 2012

Lögdeälven

Nu har jag äntligen fixat mig ett mobiltbredband så förhoppningsvis kommer bloggen nu att uppdateras lite oftare. Under de två senaste dagarna har vi varit i Lögdeälvens avrinningsområde och kontrollerat vägtrummor som pekats ut som eventuella vadnringshinder i de många biflöden som rinner till Lögdeälven. Här kommer en bild på Lögdeälven. Som ni ser är det relativt högt flöde i älven då snösmältningen varit sen i år.














Det finns väldigt många biflöden av varaierande storlek och karaktär, vissa naturliga andra påverkade av människan. Skogsbruket är omfattande i området och tyvärr tar man inte alltid hänsyn till vattendragen i samband med avverkning utan lämnar vattendraget helt utan kantzon som i detta fallet. Det är svårt att tro att det skulle finnas fisk i detta lilla vattendrag, men det gör det. Mitt uppdrag har varit att kolla efter musslor i vattendraget.














Jag har även fått se restaureringar som gjordes förra sommaren, i samband med att man byter vägtrummor. De kan vara av varierande storlek och karaktär.
 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar